Faalangst

Verminderen van Faalangst

Als je faalangstig bent, dan kan het een probleem voor je  zijn om aan iets (nieuws) te beginnen. Je hebt weinig zelfvertrouwen en hebt de neiging om al snel te denken dat je iets niet kan. Daarnaast trek je je commentaar van anderen te erg aan en kan je daar nachten van wakker liggen. Als je angst op begint te spelen, dan lukt het je niet meer om de juiste woorden te vinden, je kunt gaan stotteren of je raakt in de war omdat het je niet meer lukt om helder na te denken. Alles moet perfect lukken en er mag geen enkele fout gemaakt worden.

In de training ‘verminderen van Faalangst’ gaan we samen op zoek naar de gedachten die in je hoofd opkomen als je last krijgt van je faalangst. Dit kan zowel in de omgang zijn met anderen als wanneer je iets moet presteren. We gaan nieuwe, helpende gedachten formuleren, oefenen met ontspanning, kijken naar haalbare doelen en we leren / herkennen veel van elkaar. Het doel is om je faalangst zover te verminderen dat het je niet meer belemmert in je dagelijkse leven.

De training verminderen van Faalangst wordt gegeven aan de volgende groepen:

  • Jongeren van 14 t/m 18 jaar
  • Jongvolwassenen van 19 t/m 25 jaar
  • Studenten HBO / WO

Voor jongeren en jongvolwassenen bestaat de training uit 8 bijeenkomsten van 90 minuten. Aan de training gaat een intakegesprek vooraf. Een groep bevat maximaal 8 personen. De kosten bedragen € 250,- inclusief het intakegesprek.

Voor studenten bestaat de training uit 8 bijeenkomsten van 120 minuten (is anders van opzet dan de training voor jongeren en jongvolwassenen). Aan de training gaat een intakeformulier vooraf. Een groep bevat maximaal 8 personen. De kosten bedragen €300,-.

Voor meer informatie of inschrijven kun je me altijd mailen of bellen.