Weerbaarheid

Sociale weerbaarheidstraining (Rots en Watertraining)

Op een goede manier je mening geven, initiatief tonen, voor jezelf opkomen, aan nieuwe dingen beginnen en plezier hebben in sociaal contact zijn allemaal dingen die je weinig moeite kosten als je sociaal weerbaar bent.

In de training ‘sociale weerbaarheid’ krijg je inzicht in sociale situaties, wordt je zelfvertrouwen vergroot en leer je positief denken. In de training leer je zowel assertief gedrag (zodanig opkomen voor jezelf dat het prettig is voor jezelf en de ander) als hoe je aan te passen aan de ander. Het uiteindelijke doel is het vinden van een persoonlijke balans tussen het volgen van je eigen gevoel en toch verbonden zijn met anderen.

Het uitgangspunt van de training is het Rots & Waterprogramma. Dit is een wetenschappelijk onderzocht, effectief programma (zie: www.rotsenwater.nl voor meer informatie).

De training ‘sociale weerbaarheid’ wordt gegeven aan de volgende groepen:

  • kinderen van 8 t/m 10 jaar
  • kinderen van 11 t/m 13
  • jongeren van 14 t/m 19 jaar
  • Volwassenen

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 90 minuten. Aan de training gaat een intakegesprek vooraf. Een groep bevat maximaal 8 personen. De kosten bedragen € 250,- inclusief het intakegesprek.

Voor meer informatie of inschrijven kun je me altijd mailen of bellen.