Over Cotraad

Even voorstellen:

Mijn naam is Bianca Hendriks (1975) en samen met mijn partner Wilco, dochter Flore (2012) en zoon Fedde (2014) woon ik in Eindhoven. Mijn droom was altijd al om ooit mijn eigen praktijk te starten. Hiervoor wilde ik echter eerst voldoende en gevarieerde werkervaring opdoen en mezelf als professional leren kennen om vanuit een gedegen basis te kunnen werken. In 2014 heb ik mijn droom gerealiseerd en ben ik gestart met Cotraad.

Ik heb de opleiding Ontwikkelingspsychologie afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna heb ik nog diverse opleidingen en cursussen gevolgd om mezelf verder te ontwikkelen (waaronder: professioneel trainer bij ICM-trainersopleiding, Collegiale coaching  bij Opleidingscentrum Cello, Competentievergroting en sociale vaardigheden bij PIResearch, KOM; Korte Oplossingsgerichte Methodiek  bij Jack Weerdmeester en Rots & Water trainer bij het Rots & Water Instituut/Gadaku Institute).

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in het trainen, coachen en behandelen van jongeren en jongvolwassenen & hun ouders, leerkrachten en begeleiders. Deze ervaring heb ik onder andere opgedaan in de jeugdhulpverlening. Eerst bij Traject Zelfstandigheidstraining, waar jongeren de basis leggen en de vaardigheden leren om zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij. Daarna bij Intensieve Daghulp, gericht op het aanleren van vaardigheden en inzichten die nodig zijn voor het hervatten van school en/of werk. Tevens heb ik enkele jaren met jongvolwassenen gewerkt die zo zelfstandig mogelijk wilden wonen, ondanks hun meervoudige beperkingen op zowel lichamelijk als verstandelijk gebied. Daarnaast geef ik sinds 2010 een training om faalangst te verminderen aan studenten op de Universiteit van Wageningen.

Visie:

Hulp van een psycholoog of coach daagt je uit om je overtuigingen, doelen en gedragingen op een andere manier te bekijken. Zo kom je los van knellende patronen. Op die manier kun je – samen met mij – op zoek naar een passende oplossing om beter in je vel te zitten en je doelen te behalen. Positiviteit brengt meer lucht in je leven. Je voelt je fijner, optimistischer en sterker. Je kunt groeien, kansen benutten en meer genieten van ieder moment.